Prijslijst ex. BTW

ContactMet onderhoudscontract altijd 10% korting (neem contact op).
Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

De prijs valt in 3 klassen: Basis, Comfort of Pro (zie uitleg).
Basis‘ is de meest budgetvriendelijke slijpklasse, vooral geschikt voor fastfood. De messen worden scherper dan nieuw. De scherpte is goed te onderhouden met een aanzetstaal of diamant slijpstaaf.
Comfort‘ klasse is nog scherper en werkt bijzonder prettig, maar vereist regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud met een aanzetstaal en/of fijne keramische slijpstaaf.
Pro‘ is extreem scherp, speciaal (en alleen) voor Japanse en andere zeer harde messen. Deze scherpte is kwetsbaar en vereist enige kennis van de gebruiker m.b.t. regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud met een fijne keramische slijpstaaf of strop.

Uw messen worden in iedere klasse met de hand geslepen, verfijnd en/of gepolijst op hoogkwalitatieve Japanse wetstenen.

Prijzen zijn ex. 21% BTW.
→ naar prijzen inclusief BTW (particulier)

Object Slijpklassen (vermeld op de  factuur):
Messen (glad of gekarteld): Basis
Comfort
Pro
Tafelmes (= ontbijt- of dinermes)
€2,32 (glad of 1, 1½, 2 of 3 mm kartels)
€2,90 (nieuw / herkartelen)
Keukenmes t/m 8 cm lemmet €2,81 €3,52 €4,55
Keukenmes 8 – 12 cm lemmet €3,60 €4,51 €5,83
Keukenmes 12 – 16 cm lemmet, kaasschaaf €4,80 €6,00 €7,81
Keukenmes 16 – 22 cm lemmet €6,00 €7,53 €9,76
Keukenmes 22 – 26 cm lemmet €7,20 €9,01 €11,70
Keukenmes 26 – 34 cm lemmet €9,59 €11,99 €15,58
Keukenmes 34+ cm lemmet (kaasmes ed.)
€15,58
€18,02
€20,50
Keukenbijl €9,59 €11,99 €15,58
Outdoormes tot 12 cm
/plusbedrag per extra cm
€9,59
/0,62
€11,99
/0,72
€15,58
/1,00
Reparatie/aanpassingstoeslag*)
v.a. €2,48
Scharen en haren:
Huishoudschaar
€7,20
Stofschaar/wildschaar €9,51
Tondeuse-/scheerkop
    €12,40
Kappersschaar / medische schaar €13,64
Pedicuretang
  €12,40
 
Klassiek open scheermes**)
    €23,56
Tuingereedschap:
Snoeischaar klein
€9,51
Tuinschaar groot (heggeschaar, graskantschaar, buxusschaar, etc.), bijl
€11,49
Mes voor electrische grasmaaier (incl. balanceren) €11,49
Grasmaaier (kooimaaier) €17,36
Electrische heggeschaar
€23,97
Beitels, schaven, gutsen
Hakbeitel (hout of steen), incl. evt. reparatie
€4,55
Schaaf-/steekbeitel <3 cm (+reparatie*) €3,31
  (+ €2,48)
Schaaf-/steekbeitel >3cm, guts (+reparatie*) €6,62 (+ €2,48)
Guts €10,33 (+4,96)
 Voorrijkosten / onsite slijpen:  
– Tot 30 km (retour)
€16,00
– Boven 30 km, per kilometer €0,42
  • Neem vrijblijvend contact met me op voor andere objecten.
  • Machinemessen kan ik niet altijd aannemen.
  • Alleen legale objecten.

*) Een reparatietoeslag wordt berekend als het object een beschadiging heeft, die niet kan zijn ontstaan door normaal gebruik en waardoor de functionaliteit is verminderd, zoals een verbogen of afgebroken punt, in de lengte uitgeholde of uitgebroken snede, scheur(tje), een onjuist uitgevoerde vorige slijping of een ontroesting, geheel ter beoordeling van deMessenslijper. Ik zal u voorafgaand aan de werkzaamheden melden of een dergelijk herstel nodig is en hoe hoog de kosten daarvoor zullen zijn. Een herstel kan de doorlooptijd verlengen.
Een aanpassingstoeslag wordt berekend voor niet noodzakelijke, maar wel door u gewenste maatwerkaanpassingen aan het object, zoals het ‘verlengen’ van de snede, verkleining van de hiel/krop, of vervangen van het heft.

**) Alleen scheermessen van een gerenommeerd merk, geen Pakistaanse-, Chinese- of budgetscheermessen. Eventuele aanpassingen en/of reparaties worden in overleg met u afzonderlijk doorbelast.

Slijpklassen

 Slijpklasse: Basis Comfort Pro
Snede (=snijrand) Meer dan fabrieksscherp, met een agressief bijtend snijkarakter
Scherper, met een prettige ‘bite’ Zeer scherp op meesterniveau
マスター (Masutā)
Aanbevolen voor
Budget keukenmessen, Diamant Sabatier en
vrijwel alle Duitse messen (Wüsthof, Zwilling, Dick, ProChef, Sola, BK)
Kwaliteitsmessen:
Franse Sabatier, Déglon, Dumas, Opinel, Victorinox, niet Japanse Damascus messen
Japanse en andere zeer harde messen vanaf 60 Hrc (Robert Herder)
Type gebruiker Prijsbewuste kok, horeca
Hobbykok / fijne keuken, horeca
Chefkok (Japans / haute cuisine) of liefhebber met een tik
Zelf onderhouden
– Dagelijks, met
Aanzetstaal
– evt. 2-wekelijks met slijpstaaf
– Dagelijks met fijne aanzetstaal
– evt. 2-wekelijks met fijne slijpstaaf (korrel 1500+)
– Dagelijks met slijpstaaf (2000+), of leren strop
Wachttijd per mes
5-7 minuten 7-10 minuten 10-20 minuten
Specificaties (technisch)
Afwerking tot korrel (JIS) 400-600 800-1000 2000-8000
Polijsten op leer
naar wens
Afwerking vouw (=slijpvlak)
Mat Satijn (zijdeglans) Glans
Slijphoek (afhankelijk van staalsoort)
14-23o 10-18o 6-17o
ContactGegevens deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27