Met onderhoudscontract altijd 10% korting (neem contact op).
Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
De prijs valt in 3 klassen: Basis, Comfort of Pro (zie uitleg).
‘Basis‘ is de meest budgetvriendelijke slijpklasse, vooral geschikt voor fastfood. De messen worden scherper dan nieuw. De scherpte is goed te onderhouden met een aanzetstaal of diamant slijpstaaf.
‘Comfort‘ klasse is nog scherper en werkt bijzonder prettig, maar vereist regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud met een aanzetstaal en/of fijne keramische slijpstaaf.
Gekartelde messen worden altijd geslepen volgens de Comfort klasse.
‘Pro‘ is extreem scherp, speciaal (en alleen) voor Japanse en andere zeer harde messen. Deze scherpte is kwetsbaar en vereist enige kennis van de gebruiker m.b.t. regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud met een fijne keramische slijpstaaf of strop.
Uw messen worden in iedere klasse met de hand geslepen, verfijnd en/of gepolijst op hoogkwalitatieve Japanse wetstenen.
Prijzen zijn ex. 21% BTW
(+20% voor werkzaamheden buiten openingstijden, zie hier)
→ naar prijzen inclusief BTW (particulier)
Object | Slijpklassen (vermeld op de factuur): | ||
Messen (glad of gekarteld): | Basis |
Comfort |
Pro (Japans) |
Tafelmes (= ontbijt- of dinermes) |
€2,40 (glad of 1, 1½, 2 of 3 mm kartels) €3,06 (nieuw / herkartelen) |
||
Keukenmes t/m 8 cm lemmet | €2,98 | €3,64 | €4,67 |
Keukenmes 8 – 12 cm lemmet | €3,72 | €4,63 | €6,- |
Keukenmes 12 – 16 cm lemmet, kaasschaaf | €4,96 | €6,16 | €8,06 |
Keukenmes 16 – 22 cm lemmet | €6,16 | €7,73 | €10,05 |
Keukenmes 22 – 26 cm lemmet | €7,40 | €9,26 | €12,03 |
Keukenmes 26 – 34 cm lemmet | €9,88 | €12,36 | €16,04 |
Keukenmes 34+ cm lemmet (kaasmes ed.) |
€16,04 |
€18,52 |
€21,08 |
Gehaktmolen |
€19,42 |
— |
— |
Outdoormes tot 12 cm /plusbedrag per extra cm |
€9,88 /0,67 |
€12,32 /0,79 |
€16,04 /1,04 |
Reparatie/aanpassingstoeslag*) |
v.a. €2,48 | ||
Scharen en haren: | |||
Huishoudschaar |
€7,40 | — | — |
Stofschaar/wildschaar | — | €9,80 | — |
Kappersschaar / medische schaar | — | — | €14,01 |
Scheer-/tondeusekop (niet voor dieren) | €12,77 |
||
Pedicuretang |
€12,77 |
||
Klassiek open scheermes**) |
€24,22 |
||
Tuingereedschap: | |||
Snoeischaar klein |
€9,80 | ||
Tuinschaar groot (heggeschaar, graskantschaar, buxusschaar, etc.), bijl |
€11,58 |
||
Mes voor electrische grasmaaier (incl. balanceren) | €11,58 | ||
Grasmaaier (kooimaaier) | €17,86 | ||
Electrische heggeschaar |
€24,39 | ||
Voorrijkosten / onsite slijpen: | |||
– Tot 30 km (retour) |
€17,00 | ||
– Boven 30 km, per kilometer | €0,45 |
- Neem vrijblijvend contact met me op voor andere objecten.
- Machinemessen kan ik niet altijd aannemen.
- Alleen legale objecten.
*) Een reparatietoeslag wordt berekend als het object een beschadiging heeft, die niet kan zijn ontstaan door normaal gebruik en waardoor de functionaliteit is verminderd, zoals een verbogen of afgebroken punt, in de lengte uitgeholde of uitgebroken snede, scheur(tje), een onjuist uitgevoerde vorige slijping of een ontroesting, geheel ter beoordeling van deMessenslijper. Ik zal u voorafgaand aan de werkzaamheden melden of een dergelijk herstel nodig is en hoe hoog de kosten daarvoor zullen zijn. Een herstel kan de doorlooptijd verlengen.
Een aanpassingstoeslag wordt berekend voor niet noodzakelijke, maar wel door u gewenste maatwerkaanpassingen aan het object, zoals het ‘verlengen’ van de snede, verkleining van de hiel/krop, of vervangen van het heft.
**) Alleen scheermessen van een gerenommeerd merk, geen Pakistaanse-, Chinese- of budgetscheermessen. Eventuele aanpassingen en/of reparaties worden in overleg met u afzonderlijk doorbelast.
Slijpklassen
Slijpklasse: | Basis | Comfort | Pro |
Snede (=snijrand) | Meer dan fabrieksscherp, met een agressief bijtend snijkarakter |
Scherper, met een prettige ‘bite’ | Zeer scherp op meesterniveau マスター (Masutā) |
Aanbevolen voor |
Budget keukenmessen, Diamant Sabatier en vrijwel alle Duitse messen (Wüsthof, Zwilling, Dick, ProChef, Sola, BK) |
Kwaliteitsmessen: Franse Sabatier, Déglon, Dumas, Opinel, Victorinox, niet Japanse Damascus messen |
Japanse en andere zeer harde messen vanaf 60 Hrc (Robert Herder) |
Type gebruiker | Prijsbewuste kok, horeca |
Hobbykok / fijne keuken, horeca |
Chefkok (Japans / haute cuisine) of liefhebber met een tik |
Zelf onderhouden |
– Dagelijks, met – Aanzetstaal – evt. 2-wekelijks met slijpstaaf |
– Dagelijks met fijne aanzetstaal – evt. 2-wekelijks met fijne slijpstaaf (korrel 1500+) |
– Dagelijks met slijpstaaf (2000+), of leren strop |
Wachttijd per mes |
5-7 minuten | 7-10 minuten | 10-20 minuten |
Specificaties (technisch) | |||
Afwerking tot korrel (JIS) | 400-600 | 800-1000 | 2000-8000 |
Polijsten op leer |
— | — | naar wens |
Afwerking
vouw
(=slijpvlak) |
Mat | Satijn (zijdeglans) | Glans |
Slijphoek (afhankelijk van staalsoort) |
14-23o | 10-18o | 6-17o |
Gegevens deMessenslijper:
Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27