Een nieuw handvat (heft) voor uw mes

Als uw mes niet alleen bot is, maar ook het handvat de strijd tegen de tijd heeft verloren, kunt u voortaan bij deMessenslijper terecht.
Uw mes kan worden voorzien van een gloednieuw handgemaakt hardhouten ‘heft’. Daarmee blaast u uw mes(sen) een volledig nieuw leven in en zal ook de natuur u dankbaar zijn. U kunt kiezen voor de originele vorm of het zonder extra kosten geheel naar uw eigen hand en grip laten maken.

U kunt al een geheel nieuw handvat laten maken vanaf 55 euro (incl. materiaal en BTW), afhankelijk van model en gekozen houtsoort. Bekijk daarvoor eerst de mogelijkheden en bijbehorende prijzen (deze link downloadt een PDF bestand).

ContactNeem daarna contact op met deMessenslijper.nl.

En wat doen we dan met uw mes?

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Daarom een visueel verslagje van het maken van een nieuw heft. (klik op een foto om een vergroting te zien)

Het originele handvat

handvat mes

Het sloopwerk

Het maken van een nieuw heft begint natuurlijk met het verwijderen van het oude materiaal.

De ’tang’, waaraan het houten heft was bevestigd,   loopt bij dit mes niet helemaal door tot de achterkant. Bij veel messen is dat wel het geval, wat een ‘full tang’ wordt genoemd. En soms is er geen tang, maar een ‘angel’, die als een priem in het handvat is verankerd. Voor alle varianten kunt u een nieuw heft laten maken.

Het werk
De resultaten

Hieronder ziet u wat recent gemaakte handvatten. Als u klikt op een plaatje wordt een vergroting in een nieuw tabblad geopend.

Concalo Alves (Brazilian Tigerwood) op Wüsthof Classic Icon mes

handvat Amerikaans noten op Sabatier mes handvat Goncalo Alves (Brazilian tigerwood) op Zwilling mes

handvat Grenadille (Madagascar ebbenhout) op japans hakmes

handvat Meranti op Takamuro R2

handvat olijf met taguanoot (ivoornoot) bolster op Herder broodmes handvat Olijf op Gero broodmes

Thuja MaserCocobolo

5 antwoorden op “Een nieuw handvat (heft) voor uw mes”

  1. Ik heb een japanse messenset van allerlei merken. Ik wil ze dus meer bij elkaar laten horen. En speciaal eruit laten zien. Dus ik graag nieuwe handvaten erop hebben. Ik weet niet precies hoe dat gaat maar ik had op een japanse messen site. Perfect hout voor de messen die ik wil. https://www.japansemessen.nl/a-53247823/heftmateriaal/geperst-hout-pakkahout-120-40-30mm-blauw-zwart/
    Ik weet niet of jullie daar wat mee kunnen. Maar ik zou graag een reactie tegemoet zien met de mogelijkheden

    1. Pakkahout is speciaal voor messen gemaakt omdat het uitstekend waterdicht is en er mooi uitziet. Mijn partner kan hiermee prima handvatten maken. Neem daarover even contact op buiten deze reactiemogelijkheid.

    1. Dat kan vrijwel nooit, omdat het heft van een vast mes niet losgehaald kan worden zonder het te beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.