Een nieuw handvat (heft) voor uw mes

Als uw mes niet alleen bot is, maar ook het handvat de strijd tegen de tijd heeft verloren, kunt u voortaan bij deMessenslijper terecht. Door een nieuwe samenwerking met een ambachtelijke messenmaker kan uw mes worden voorzien van een gloednieuw handgemaakt ‘heft’. Daarmee blaast u uw mes(sen) een volledig nieuw leven in en zal ook de natuur u dankbaar zijn. De messenmaker reproduceert het originele heft in hardhout of een hoorn naar keuze. Ook kunt u uw nieuwe handvat geheel naar uw eigen hand en grip laten zetten.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Daarom een visueel verslagje van het maken van een nieuw heft. (klik op een foto om een vergroting te zien)

Het originele handvat

handvat mes

Het sloopwerk

Het maken van een nieuw heft begint natuurlijk met het verwijderen van het oude materiaal.

De ‘tang’, waaraan het houten heft was bevestigd,   loopt bij dit mes niet helemaal door tot de achterkant. Bij veel messen is dat wel het geval, wat een ‘full tang’ wordt genoemd. En soms is er geen tang, maar een ‘angel’, die als een priem in het handvat is verankerd. De messenmaker maakt nieuwe heften voor al deze varianten.

Het werk van de vakman

ContactGeïnteresseerd?

Als u uw mes wilt verjongen met een nieuw heft of het wilt laten restaureren, neem dan contact op met deMessenslijper.  U kunt naast slijpen en een nieuw handvat ook een leren schede voor uw mes laten maken, op maat van het mes.
Omdat de hobbyfactor voor ons een belangrijke motivatie is, hanteert deMessenslijper ook voor deze mogelijkheden scherpe prijzen. U kunt bijvoorbeeld al een geheel nieuw handvat laten maken vanaf 42 euro (incl. materiaal en BTW). Meerprijzen gelden voor sommige houtsoorten, het herplaatsen van merkkenmerken, zoals de messing schoppenaas van Herder, ontroesten van het lemmet etc.

3 antwoorden op “Een nieuw handvat (heft) voor uw mes”

  1. Ik heb een japanse messenset van allerlei merken. Ik wil ze dus meer bij elkaar laten horen. En speciaal eruit laten zien. Dus ik graag nieuwe handvaten erop hebben. Ik weet niet precies hoe dat gaat maar ik had op een japanse messen site. Perfect hout voor de messen die ik wil. https://www.japansemessen.nl/a-53247823/heftmateriaal/geperst-hout-pakkahout-120-40-30mm-blauw-zwart/
    Ik weet niet of jullie daar wat mee kunnen. Maar ik zou graag een reactie tegemoet zien met de mogelijkheden

    1. Pakkahout is speciaal voor messen gemaakt omdat het uitstekend waterdicht is en er mooi uitziet. Mijn partner kan hiermee prima handvatten maken. Neem daarover even contact op buiten deze reactiemogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.