Ayr stenen: Tam O’Shanter, Dalmore blue, dalmore yellow – te koop

EN
NL

 

 

 

Uit West Schotland nabij de havenplaats Ayr komen de wereldberoemde, maar sinds de jaren 70 niet meer gewonnen Ayr stenen; Tam O’Shanter, Dalmore Blue en Dalmore yellow wetstenen. Deze ‘straat’ aan stenen loopt van grof tot scheermesfijn. Je kan er alles op slijpen, van bijlen tot en met chirurgische messen en daarom was deze reeks erg populair tot aan de sluiting van de mijnen. Daarna zijn ze snel opgekocht door verzamelaars, die beseften dat dit soort stenen uitstierven en nooit meer verkrijgbaar zouden zijn.

Vandaar dat ik als deMessenslijper extreem trots ben op de vondst van een oude voorraad nieuwe, gelabelde Ayr stenen, die ik u kan aanbieden! Beschouw het als een zeer grote buitenkans of zelfs als belegging. Dit zijn super zeldzame stenen uit vondsten, die in de hele wereld bij verzamelaars en kenners stof doen opwaaien (zoek maar eens op google.)

Als u een steen bestelt, krijgt u niet het specifieke exemplaar op de foto, maar een andere steen met dezelfde specificaties uit de voorraad. Desgewenst stuur ik u foto’s van een aantal stenen om uit te kiezen (klik op de namen of foto’s voor een eerste impressie).

Dalmore yellow

Grit: ± 400
Grootte: 205 x 50 x 50 mm
Gewicht: ± 1240 gram

Dalmore yellow NOS Ayr stenen €95,-
Dalmore Blue

Grit: ± 2000-4000
Grootte: 205 x 50 x 50 mm
Gewicht: ± 1340 gram

Dalmore Blue NOS Ayr stenen €125,-
Tam O’Shanter

Grit: ± 9000-10000
Grootte: 205 x 50 x 25 mm
Gewicht: ± 730 gram

Tam O'Shanter NOS Ayr stenen €250,-

ContactNeem voor een aankoop contact op:
Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW, exclusief transportkosten.
Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.