Prijslijst inclusief BTW

ContactMet onderhoudscontract altijd 10% korting (neem contact op).
Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Uw messen etc. worden altijd met de hand op hoogkwalitatieve (Japanse) wetstenen geslepen en afgewet en gepolijst op rundleer.
De verfijning bepaalt de prijs: slijpklasse Basis, Comfort of Pro.
De specificaties vindt u onder deze prijslijst, uitleg in een aparte blog.
Als u geen slijpklasse meegeeft in de opdracht, dan is ‘Comfort’ de standaard voor RVS messen en ‘Pro’ de standaard voor Japanse en niet roestvaste messen.

Object Prijslijst (incl. BTW)
Messen (glad of gekarteld):
Basis Comfort (standaard) Pro
Tafelmes (= ontbijt- of dinermes)
€3,25
Keukenmes / Zakmes t/m 8 cm lemmet €3,25 €4,25 €5,50
Keukenmes / Zakmes 8 – 12 cm lemmet €3,60 €4,50 €5,85
Keukenmes 12 – 16 cm lemmet, kaasschaaf €4,80 €6,00 €7,80
Keukenmes 16 – 22 cm lemmet €6,00 €7,50 €9,75
Keukenmes 22 – 26 cm lemmet €7,20 €9,00 €11,70
Keukenmes vanaf 26 cm lemmet €9,60 €12,00 €15,60
Keukenbijl €9,60 €12,00 €15,60
Outdoormes (scandi) tot 12 cm
/plusbedrag per extra cm
€9,60
/0,60
€12,00
/0,75
€15,60
/0,98
– Reparatie/aanpassingstoeslag*) vanaf €4,50
Scharen:
Klein schaartje (blad t/m 5 cm) €6,50
Huishoudschaar €8,00
Stofschaar/wildschaar 10,00
Kappersschaar / medische schaar €15,00
Tuingereedschap:
Handgereedschap (scharen, bijlen) €10,00
Grasmaaier (kooimaaier) €18,00
Grasmaaier (mes) incl. balanceren €12,00
Heggeschaar electrisch €18,00
Beitels, schaven, gutsen
(vetgedrukt = standaard optie):
Hakbeitel t/m 3 cm breed €4,55
Hakbeitel vanaf 3 cm breed €6,50
Schaafbeitel, steekbeitel, guts €9,00
(fijn)
€11,70 (zeer fijn)
– Reparatie/aanpassingstoeslag*) vanaf 4,50
 Voorrijkosten / onsite slijpen:  
– Tot 30 km € 15,00
– Boven 30 km, per kilometer € 0,35
  • Neem vrijblijvend contact met me op voor andere objecten.
  • Machinemessen kan ik niet altijd aannemen.
  • Alleen legale objecten.

*) Een reparatietoeslagtoeslag wordt berekend als het object een beschadiging heeft, die niet kan zijn ontstaan door normaal gebruik en waardoor de functionaliteit is verminderd, zoals een verbogen of afgebroken punt, in de lengte uitgeholde of uitgebroken snede, scheur(tje) of een onjuist uitgevoerde vorige slijping, geheel ter beoordeling van deMessenslijper. Ik zal u voorafgaand aan de werkzaamheden melden of een dergelijk herstel nodig is en hoe hoog de kosten daarvoor zullen zijn. Een herstel kan de doorlooptijd verlengen.
Een aanpassingstoeslag wordt berekend voor niet noodzakelijke, maar wel door u gewenste maatwerkaanpassingen aan het object, zoals het ‘verlengen’ van de snede, verkleining van de hiel/krop, aanbrengen van een nieuwe karteling.

Specificaties van de slijpklassen

 Slijpklasse: Basis Comfort Pro
Afwerking tot korrel (JIS) 400 & 1K 3K 8K
Polijsten op leer
3K 6K 12K
Snede (=snijrand) Meer dan fabrieksscherp, met een agressief bijtend snijkarakter Scherper, met een prettige ‘bite’ Zeer scherp op meesterniveau
マスター (Masutā)
Afwerking vouw (=slijpvlak)
Mat Zijdeglans Glans
Slijphoek (afhankelijk van staalsoort)
14-23o 10-20o 4-17o
Aanbevolen voor
Keukenmessen (instapkwaliteit); tafelmessen;
broodmessen
Kwaliteitsmessen (RVS), fileer- en uitbeenmessen Japans;
Herder;
High carbon
Type gebruiker Prijsbewuste thuiskok Hobbykok, horeca Chef cuisine / liefhebber met een tik
Dagelijks onderhoud met
Basis aanzetstaal Fijne aanzetstaal of slijpstaaf (korrel 1500+) Zeer fijne slijpstaaf (korrel 2000+)
Wachttijd per mes
5 minuten/mes 7-10 min./mes 15-30 min./mes
Vergelijking met andere slijpers?
Door polijsting net boven het niveau van andere goede (nat)slijpers en keukenwinkels Fijnslijperij (o.a. conditionering met leer+ pasta) Japanse master
ContactGegevens deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27