deMessenslijper en Corona

In het licht van het Corona virus:

DeMessenslijper blijft normaal geopend op de normale openingstijden en uw spullen zijn nog steeds binnen een dag geslepen.

  • DeMessenslijper respecteert de regels van het RIVM. Uiteraard de bekende regels over minimale afstand etc., maar er is ook extra aandacht voor de overdrachtsmomenten. Alles wordt bij ontvangst en afgifte ontsmet, ook als het per post binnenkomt of weggaat.
  • Aanbieden per post is handig als u ver van Nijmegen woont. Stuur uw materialen op naar het contactadres (klik hier). Stop er een briefje met uw naam, adres en telefoonnummer of e-mail adres bij, zodat ze na slijpen direct weer terug kunnen.  U krijgt een factuur en een Ideal betaalverzoek per e-mail of whatsapp.
  • Contactloos brengen en halen: Als u uw spullen contactloos wil brengen en ophalen, dan kunt u gebruik maken van de breng- en haalbox bij de voordeur. Wikkel ze in een handdoek of theedoek, met een briefje met uw naam en telefoonnummer of e-mail adres. S.v.p. geen tas, messenhoes of plastic windsels. U krijgt een gereedmelding per whatsapp of e-mail, inclusief factuur en Ideal betaalverzoek.
  • Brengen en halen met contact: U kunt, vooral als u vragen hebt of op de slijping wil wachten, uw materialen ook gewoon persoonlijk afgeven en ophalen. Er is echter geen wachtruimte en ik ontvang uw betaling liever niet contant. U krijgt een altijd een ‘Ideal’ betaalverzoek bij de gereedmelding. Als alternatief kunt u ook pinnen.
extra maatregelen:
  • Bij brengen en halen worden uw messen ontsmet in een alcoholbad. Daardoor duurt het afgeven van uw messen iets langer dan u gewend bent (5 minuten). Laat geen kind of hond alleen achter in de auto 😉
  • Het alcoholbad is geschikt voor messen, scharen, scheerkoppen, klein hand- en tuingereedschap en andere niet te grote artikelen. De maximale maat is 60 x 12 cm. Grotere objecten zal ik pas na ontvangst ontsmetten, het afgeven daarvan duurt dus niet langer dan normaal.
  • Bij slijpen op uw locatie kan ik uw messen alleen aannemen in een krat/kist. Ook in dat geval zal ik uw messen 2x door het alcoholbad halen voor u ze terugkrijgt.
  • Ter info: alcohol, hoe lekker wij het ook vinden, is in hoge concentraties (>70%) dodelijk voor de meeste bacteriën en virussen, waaronder ons oude vertrouwde influenza virus, maar ook het eerste SARS corona virus en het Corona virus van nu. Het werkt alleen bij een contact van minimaal 30 seconden. Uw te slijpen objecten moeten dus bestand zijn tegen ethanol alcohol (brandspiritus). Ik neem geen verantwoordelijkheid voor beschadigingen die ontstaan of kunnen ontstaan door dit alcoholbad.
  • Ik stel het op prijs dat we contact opnemen als één van ons op een bepaald moment tot drie weken na ons contact toch tekenen van besmetting vertoont. Misschien dragen we daarmee zelfs bij aan een oplossing voor het Corona probleem.

Ik wens u, uw gezin en uw contacten met deze aanscherping een gezonde periode toe!

Met vriendelijke groet,