Robert Herder

Robert Herder

 

Bij Robert Herder worden messen nog volledig met de hand vervaardigd. Dat geldt voor het smeedproces, de slijping en de afwerking. Het bekendste Herder mes is het molenmes, dat met name als schilmes een enorme populariteit kent. Bijna iedere kok of kookhobbyist heeft het mesje ontdekt bij moeder of oma. Het was altijd ongelooflijk scherp en oma zei dat het zichzelf ook zo scherp hield. Meestal betrof het een flink gebruikt mesje met een zwartroestig oppervlak, een uitgeholde snijrand en een beuken handvat, dat de tand des tijds maar nauwelijks had doorstaan, maar oma kon echt niet zonder dit mesje. De aardappels werden ermee geschild, maar ook allerhande groenten en zelfs vlees werd ermee gesneden.

Goed nieuws! Het mesje bestaat nog steeds en is nog steeds ongekend populair. Het is inmiddels in meerdere varianten verkrijgbaar. Naast het oude vertrouwde carbonstaal is er ook een RVS variant. Daarnaast is er uit het molenmes een hele reeks RVS of carbonstalen Herder messen verkrijgbaar, waarvan de Lignum L3 (Santoku) en de K-serie veruit de populairste zijn.

Het verschil tussen carbonstaal en RVS is in het geval van Robert Herder redelijk groot. De RVS messen roesten niet, maar de carbonstalen messen zijn harder, scherper en beter zelf scherp te houden. DeMessenslijper heeft een partij carbonstalen schilmesjes kunnen aankopen, die u zelf ver onder de winkelprijs kunt aanschaffen. En dan zal blijken: als u een molenmes aanschaft, dan zult u nooit meer een ander schilmes gebruiken.

Meer informatie over Herder messen vindt u op deze pagina.

Om één of meerdere messen aan te schaffen, kunt u contact opnemen met deMessenslijper. (deze website heeft geen online shop).

Merk en Serie Type Lemmet (cm) Prijs
Robert Herder windmühlenmesser (molenmes) Carbon schilmes 8,5 15,75  €12,50 Uitverkocht
Robert Herder molenmes

Handelsgegevens van deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27

Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring van deMessenslijper.nl