Kanetsune Seki

Kanetsune Seki

Kanetsune Seki is een messenfabrikant uit de belangrijkste messenstad Seki in Japan, die vooral handgesmede messen levert aan de binnenlandse markt en soms aan een enkele buitenlander. Ze worden gesmeed in minstens drie lagen staal met een kern van Shirogami 2 (White paper steel) tussen minimaal 2 lagen RVS staal. Shirogami is een traditioneel niet roestvast Japans staal dat erg hard is (HRC 61-62). Het wordt bijzonder scherp geslepen en blijft erg lang scherp. De Shirogami snijrand zelf is niet roestvast, maar roest niet als u het mes niet te lang laat liggen na gebruik. Het vormt namelijk zelf snel een beschermende laag (patina), die donkerder kleurt in de tijd. Dit betreft alleen de onderste paar millimeter tot halve cm van het lemmet. Het overgrote deel van het lemmet daarboven is van RVS, dus wel roestvast en kleurt niet mee. Die RVS lagen geven het mes naast roestvastheid ook wat flexibiliteit, daar anders de kern veel te kwetsbaar is. Daardoor ontstaat het typische traditioneel Japanse mes met de donkere snijrand. Het mes als geheel is functioneel gezien vergelijkbaar met een damascus mes, maar er zijn slechts 2 lagen zichtbaar, niet de voor damascus gebruikelijke 32 of meer lagen.

In snij-eigenschappen, houvast en balans zijn de messen van Kanetsune ontegenzeggelijk Japans. De balans neigt iets naar voren, waarmee het hanteren van de Japanse snijtechniek bijna als vanzelf gaat. Het heft bestaat uit massief rosewood, wat wij kennen als pallisander. Het is erg waterbestendig en ligt uitstekend in de hand.

Kortom, Kanetsune messen zijn absolute Japanse topmessen voor een bescheiden prijs. Ze zijn daarmee de perfecte instapmessen als u wil overgaan op Japanse messen.

Om één of meerdere messen aan te schaffen, kunt u contact opnemen met deMessenslijper. (deze website heeft geen online shop).

Type Lemmet (cm) Prijs
Kanetsune Seki Santoku KC-330 165
Kanetsune Seki Santoku (KC-330) 16,5 cm 92,50
Kanetsune KC-330 Kengata 180
Kanetsune Seki Kengata (KC-332) 18 cm 92,50

Handelsgegevens van deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27

Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring van deMessenslijper.nl