Gustav Emil Ern

Gustav Emil Ern

Gustav Emil ErnHet niet meer bestaande Duitse merk ‘Gustav Emil Ern’ maakte vanaf 1903 tot eind vorige eeuw kwalitatief extreem goede messen en bestek. Dit merk is altijd als absolute top beschouwd en werd veel hoger gewaardeerd dan Henckels, Wusthof en Dick, de grote Duitse messenmakers. Helaas heeft het fabriekje van Ern de concurrentie strijd met deze Solinger messengiganten eind vorige eeuw verloren. Gustav Emil Ern geloofde in kwaliteit boven kwantiteit en ook zijn nazaten bleven daarin geloven. De messen werden ook na WOII in een tijd van schaalvergroting en massaproductie nog onveranderd met de hand gesmeed en geassembleerd, wat op den duur tot de ondergang moest leiden. Op dit moment zijn er nog maar weinig andere messenmakers in Solingen, die op dezelfde manier ambachtelijk messen smeden. De twee bekendste, die mede door hun veel betere marketing-apparaat kunnen overleven, zijn Robert Herder en Burgvogel.

Het merk Ern is in 2013 weer op de markt gebracht door een paar handige zakenjongens die wilden meeliften op de naam.  De messen worden nu echter door Chinese fabrikanten in massaproductie gefabriceerd in een twijfelachtige kwaliteit.

Daarom is deMessenslijper enorm blij dat de hand kon worden gelegd op een bescheiden oude (jaren 70) winkelvoorraadje vleesmessen, die tegen een ook bescheiden prijs toch nog bij de eindgebruiker terecht kunnen komen. Eenmaal uitverkocht is uw kans om ooit nog een Ern in handen te krijgen verkeken. Alleen op Ebay kunt u nog een enkel gebruikt exemplaar uit een verzameling tegenkomen voor minimaal 130 euro.

Om één of meerdere messen aan te schaffen, kunt u contact opnemen met deMessenslijper. (deze website heeft geen online shop).

Merk en Serie Type Lemmet (cm) Prijs
Gustav Emil Ern Uitbeenmes 14,5 56,-
Uitverkocht
Gustav Emil Ern

Handelsgegevens van deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27

Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring van deMessenslijper.nl