Global

Global

Over Global hoef ik u waarschijnlijk niet veel meer te vertellen. Japanse messen van hard roestvrij staal voor een relatief scherpe prijs.

Global messen worden gemaakt door Yoshikin in Japan en zijn de eerste Japanse messen die massaal hun weg naar het westen hebben gevonden. Ze zijn indertijd bedoeld om de concurrentie met andere grote messenmerken (met name Wüsthof en Zwilling) aan te gaan. Door de geautomatiseerde productie blijven de messen in de prijsrange van een goede Wüsthof, maar qua karakter zijn het echt Japanse messen: licht van gewicht, perfect in balans en, uitermate scherp. Het staal van Global messen heet CroMoVa 18, wat staat voor chroom, molybdeen en vanadium, een staal met een hardheid van 58 tot 60m HRC. Met die hardheid kan het de vergelijking met de westerse staalsoorten gemakkelijk aan. Het staal is veel harder, het kan scherper worden geslepen en behoudt zijn scherpte veel langer. Een ander opmerkelijke eigenschap van Global messen is dat ze een hol handvat hebben, dat is gevuld met fijn zilverzand, om een perfecte balans te bereiken. Dit handvat is wel relatief dun en smal, wat niet door iedereen wordt gewaardeerd, maar als uw handen er geschikt voor zijn, is er geen beter roestvrij mes te vinden dan een Global.

Om één of meerdere messen aan te schaffen, kunt u contact opnemen met deMessenslijper. (deze website heeft geen online shop).

Type Lemmet (cm) Prijs
GLobal G2
Global G-2 koksmes 20,5 cm 103,50
97,50

Handelsgegevens van deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27

Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring van deMessenslijper.nl