F. Dick

F. Dick

Naast Wüsthof Dreizackwerk, Zwilling (J.A. Henckels) en Robert Herder is er nog een derde groot messenmerk uit Solingen Duitsland, het vooral door slagers en professionals hooggewaardeerde F. Dick, dat sinds 1778 aan de wieg staat van de Duitse messenproductie. Begonnen met eerst vijlen, heeft F. Dick zich vanaf 1889 ontwikkeld tot specialist in slagersmessen en aanzetstalen.

De vleesmessen die deMessenslijper aanbiedt, komen uit een vergeten partij die gemaakt is in de jaren 80 en al die jaren ongebruikt op de plank is blijven liggen.
De messen hebben een prachtig rozenhouten (pallisander) handvat. In de jaren 70 daalde de populariteit van houten handvaten snel na de introductie van kunststof mesheften. Kunststof werd verondersteld hygiënischer te zijn. Inmiddels is duidelijk dat kunststof op dit vlak niet beter is dan hout; hout doodt actief bacteriën, en ook messen met kunststof heft zijn op den duur niet bestand tegen de vaatwasser. Hout wordt tegenwoordig weer populair, omdat een mes met houten heft gewoon lekker in de hand ligt en vooral ook mooier is. Ieder messenmerk dat ooit gestopt is met hout, komt daarom nu weer mondjesmaat met houten series op de markt.

Om één of meerdere messen aan te schaffen, kunt u contact opnemen met deMessenslijper. (deze website heeft geen online shop).

Merk en Serie Type Lemmet (cm) Prijs
F. Dick 1259F. Dick 1259 vleesmes RVS vleesmes met pallisander heft 14,5 49,90  €27,50
RVS blokmes met pallisander heft

(het bovenste mes op de foto is het vleesmes)

21

26

€46,- Uitverkocht
€53,-
Uitverkocht

 

Handelsgegevens van deMessenslijper:

Handelsnaam: deMessenslijper
Bankrek: NL50 INGB 0701 1236 56 (BIC: INGBNL2A)
KvK-nummer: 64869172
BTW-nummer: NL001870898B27

Op alle diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring van deMessenslijper.nl