Coticule natural combo in houten kistje

Dit is een uitzonderlijk grote ‘natural combo’ Coticule. Dat betekent dat hij niet is verlijmd op een andere steen, maar uit één stuk bestaat met de onderliggende BBW (Belgisch Blauwe Wetsteen). De steen komt uit de La Veinette laag.

Beide zijden van de steen zijn bruikbaar, waarbij de donkere BBW kant iets groffer en harder is dan de lichte Coticule kant, maar minder snel. De steen gedraagt zich ‘zoet’. Hij is behoorlijk snel, zeker als je voor het wetten een slurry genereert met een tweede coticule of andere fijnkorrelige wetsteen. Het oppervlak is vlak en glad en kan direkt gebruikt worden.
De steen heeft een ader, die aan een uiteinde een kleine chip bevat (zie foto 5). Deze chip is niet voelbaar tijdens het slijpen en beïnvloedt het resultaat verder ook niet.
De BBW kant bevat aan de uiteinden nog sporen ruwe steen en bevat een ondiep scheurtje, dat mogelijk voelbaar is (zie foto’s 2, 4 en 9).  Met het mes haaks op de steen merkt u hier niets van, maar met het mes vrijwel parallel aan de steen (< 100) kunt u het scheurtje voelen.

De steen is in nieuwstaat en kan nog een heel leven mee.  Ik gebruik de steen regelmatig, maar is voor mij overbodig, omdat ik veel Coticules heb.
Daarom wordt het tijd om door iemand anders gebruikt te worden.Contact

Grootte: 204 x 41 mm, aflopend naar 35 mm. Dikte 21 mm.
Coticule laagdikte tussen 12 en 19 mm.
Gewicht: 539 gram
Bijzonderheden: Zeldzame natuurlijke combo Coticule. Inclusief op maat en vorm gemaakt hardhouten kistje.
Prijs: €165,-
Meer informatie: de artikelen over wetstenen op de website van Henk Bos.
Deel 4 is volledig gewijd aan de Coticule.

(klik op de plaatjes voor vergroting)

Coticule natural combo

Coticule natural comboCoticule natural comboCoticule natural comboCoticule natural comboCoticule natural comboCoticule natural comboCoticule natural comboCoticule natural combo