Coticule 1


VERKOCHT


Deze Coticule heb ik enkele jaren geleden aangeschaft bij de enige groeve in de Belgische Ardennen. De steen is een paar keer gebruikt om er een scheermes op te finishen. Omdat ik later enkele grotere coticules heb aangeschaft, gebruik ik deze nu niet meer en mag iemand anders er gebruik van gaan maken. De steen is waarschijnlijk afkomstig uit de La Blanche laag. Hij geeft veel feedback, wat zeker niet voor iedere Coticule geldt.
De steen is geschikt voor de laatste polish op messen en scheermessen. Met een slurry (melkpapje door slijpen of gegenereerd met een steentje) wordt de steen zeer snel. Met een verdunning van de slurry wordt het een polijstende wetsteen en met alleen water wordt het een finish-steen voor scheermessen. Geschatte grit is zeer breed; 4000 (met dikke slurry) tot 12000 JIS (alleen water). De steen kan ook met olie worden gebruikt.
Het slijpoppervlak is volledig vlak en kan direct gebruikt worden.

Grootte: 150 x 41 mm
Laagdikte: 10 mm
Gewicht: 331 gram
Bijzonderheden: Gelijmd op leisteen. Inclusief origineel doosje van de belgische groeve
Prijs: €50,- ex. verzendkosten. VERKOCHT
Meer informatie: bijv. http://www.coticule.be/

Coticule te koop

Coticule te koop Coticule te koop  Coticule te koop Coticule te koop Coticule te koop Coticule te koop  Coticule te koop Coticule te koop Coticule te koop